Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ένα ακόμη πολιτικό οχυρό έπεσε...

Με κατάπληξη διάβασα σήμερα στο ίντερνετ για την ομολογία πρώην υπουργού , ο οποίος πήρε προεκλογική "χορηγία" από τη SIEMENS ύψους 200.000 γερμανικών μάρκων ! Ουάου , σκέφτηκα , έγινε κάποιο θαύμα; Αμέσως μετά διευκρινιζόταν πως δε μπορεί να διωχθεί , γιατί έχει παραγραφεί το όποιο αδίκημα.Α, τώρα μάλιστα ,σκέφτηκα!!


Η υπόθεση φυσικά και βρωμάει. Κάτω από το καθεστώς της πίεσης λόγω του εκνευρισμού της ελληνικής κοινωνίας , τα κόμματα ίσως αισθάνθηκαν πως πρέπει να υπάρξουν κάποιοι αποδιοπομπαίοι τράγοι , ώστε να εκτονωθεί το λαϊκό αίσθημα περί κατάφωρης αδικίας. Μόνο που η συγκεκριμένη ομολογία δεν είναι παρά μια φάρσα. Γίνεται από πολιτικό ο οποίος δε μετέχει πλέον στην άσκηση εξουσίας και δεν είναι γενικά στο προσκήνιο της πολιτικής ή δημόσιας ζωής της χώρας. Άρα , η όποια ομολογία του, πέρα από το ότι δεν έχει πρακτικά συνέπειες στον ίδιο ή σε κοντινούς του ανθρώπους , δεν θα τον ζημιώσει ιδιαίτερα πολιτικά, αφού θα είναι στο Αζερμπαϊτζάν , όπως άκουσα σε βίντεο από δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού διότι προφανώς η ενασχόληση του με τη πολιτική έφτασε σε ένα τέρμα.

Την ίδια ώρα που ένας ακόμη από τους "εκλεκτούς" θα βγει αλώβητος από έναν οικονομικό σκάνδαλο- κυκλώνα , κάποιος άλλος , λιγότερο τυχερός θα χάσει τη δουλειά , το σπίτι και το κυριότερο , την αξιοπρέπεια του , επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να κοροϊδέψει κατάμουτρα, με την ίδια ευκολία, το σύστημα και την κοινωνία την ίδια ,

Απλές απορίες:

Μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πότε και πως μας κλέβουν αυτά που κλέβουν οι υπουργοί , βουλευτές, επιχειρηματίες κλπ. χωρίς να παίρνουμε μυρωδιά , παρά μόνο όταν είναι ήδη πολύ αργά; Υπάρχει κάποιος τρόπος για περισσότερη έστω ενημέρωση , αν όχι διαφάνεια;

Πότε θα καταργηθεί η βουλευτική ασυλία;

Με ποια κριτήρια θα πρέπει να αποφασίζεται ένα δημοψήφισμα;

Οέο;


Υ.Γ. Πριν λίγο άκουσα πως του ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μα , ω του θαύματος , ο άξιος , ο άριστος είναι ήδη στο εξωτερικό! Δεν θα τον πιάσουν εύκολα! Τι έκπληξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου