Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τηλεοπτική αποχαύνωση.

Μιλώντας στο διαδύκτιο με ανθρώπους που έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης , συνειδητοποίησα γιατί όλοι μιλάνε για απολύτως διεφθαρμένους ανθρώπους και συνειδήσεις , αλλά κανείς δε κάνει το αυτονόητο για να ξεκολλήσει η χώρα από τη λάσπη στην οποία έπεσε ( ή τη ρίξανε ... ).

Η τηλεόραση!



Το μέσο προπαγάνδας , αποπροσανατολισμού και πλύσης εγκεφάλου .

Το μέσο με το οποίο φλερτάρουν , όχι μόνο ο πολιτικός κόσμος , αλλά και κάθε ομάδα ή συνιστώσα εξουσίας , που θέλει να χειραγωγήσει την "μάζα" , τους πολλούς και κατά την άποψη τους άβουλους πολίτες , που αποκτούν άποψη, θέληση και συνείδηση , μόνο μέσω της τηλεόρασης.


Δε μπορεί να αλλάξει τίποτα , αφού κανείς δε σηκώνεται από το καναπέ. Κάθονται μπροστά στη τηλεόραση και βαυκαλίζονται βλέποντας Κισμέτ και Μυστικά της Εδέμ. Οργίζονται παρακολουθώντας ειδήσεις . Χαλαρώνουν βλέποντας τα μεμέ της Πετρούλας... και κάθε επονείδιστης , ανηθικης , εκπορνευμένης τηλεοπτικής ύπαρξης ( μεταφορικά και κυριολεκτικά ) , γελάνε και ασκούν τη κριτική τους σκέψη βλέποντας ράδιο αρβύλα και θυμούνται τα αγωνιστικά τους νιάτα ( μαζί και αυτά που δεν έχουν ζήσει ) , μέσω των φανερών και ξεπατικωμένων στερεοτύπων που προβάλει το Αλ τσαντίρι νιουζ.

Αυτή είναι η ρουτίνα , η κατάντια , η καταστροφή , τελικά , η φυσιολογική ζωή του Έλληνα . Τηλεοπτική και όχι πραγματική!!!!

Η ζωή είναι έξω . Όχι μέσα στο σπίτι , κοιτώντας μια οθόνη που μας υπνωτίζει , λέγοντας μας πως θα ήταν η ζωή μας , αν τη ζούσαμε.

Bonus: Γκρουπ στο facebook για τη τηλεόραση εδώ

1 σχόλιο: