Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Πολιτική δυσωδία.

Είμαστε ένα έθνος ανάδελφον όπως είχε πει κι ο Χάρρυ Κλυνν κάποτε. Ένα γένος που δεν αντέχει κανέναν και τίποτα γύρω του ανώτερο , καλύτερο ή διαφορετικό. Είμαστε αυτοί οι μονόχνωτοι ρινόκεροι από το θεατρικό του Ιονέσκου , αποβλακωμένοι από τη μία από τα ΜΜΕ και από την άλλη από την ίδια μας την προσωπική ματαιοδοξία. Αναίσθητοι στα ερεθίσματα του γύρω περιβάλλοντος μας. Ανίδεοι , άρα και άχρηστοι να αντιδράσουμε στα όσα συμβαίνουν, αποχαυνωμένοι για όσα μας αφορούν.

Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί δεν έχουμε κατεβεί όλοι να κατασκηνώσουμε έξω από τη βουλή , γιατί δε ταραζόμαστε δραστικά και συνεχώς με όσα μας πλασάρουν συνεχώς από τηλεοράσεως!!

Τι έγινε , το χάσαμε τελείως;

Έρχεται μια ακόμα κυβέρνηση με υποσχέσεις και καλές ελπίδες να βάλει στο σωστό δρόμο αυτή τη χώρα και ω του θαύματος , μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπεται στο νεκροθάφτη της χώρας , στον δουλέμπορο που θα μας πουλήσει σε σπίτια πληβείων για πενταροδεκάρες , ώστε για το υπόλοιπο της μικρής μίζερης ζωής μας να υποφέρουμε αυτή την ιδιότυπη οικονομική σκλαβιά! ΔΝΤ! Μπράβο λοιπόν στους πολιτικούς μας που από τη μεταπολίτευση και μετά κατάφεραν να γιγαντώσουν το δημόσιο χρέος που ως τότε πολύ θεωρούν πως ήταν μηδενικό! Κι αν δεν ήταν μηδενικό ( γιατί πρέπει κανείς να βλέπει όλες τις μεριές της προπαγάνδας ) σίγουρα δεν είχε καμιά σχέση με αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα! Ανάπτυξη υποτυπώδης , ένα βήμα εμπρός , δύο πίσω . Από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα πράγματα. Δεν υπάρχει άκρη, μέση και τέλος.

Και μας λέει η κυβέρνηση και αυτή που είναι από πίσω της από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης : Φταίμε όλοι για τη κρίση που περνάμε , όλοι για το χρέος της Ελλάδος , όλοι για τα δύσκολα μέτρα που μας περιμένουν. Όλοι!!

Όλοι; Για μισό λεπτό , μήπως κάνετε λάθος. Για να σκεφτώ...

Μα ναι! Δε φταίμε όλοι! Αντίθετα φταίμε κάποιοι λίγοι! Αυτοί που κλέβουν χρόνια και χρόνια τώρα το δημόσιο! Και για να αντιστρέψω τα πράγματα , αφού " Δε μπορείς να εκτοξεύεις κατηγορίες εναντίον άμεμπτων ανθρώπων" , να ρωτήσω τα εξής αγαπητοί μου άρχοντες. Με ΦΠΑ 17 , 19 ,21 % , με φόρους σε ακίνητα , τέλη κυκλοφορίας φωτιά , φόρο στα κινητά , χαρτόσημα και ειδικοί φόροι ( ουσιαστικά ) στα πάντα , πόσα λεφτά πρέπει να κατασπαράξανε τα αχόρταγα σας στόματα , πόσες φορές τα μεγαλοπρεπή σας σαγόνια κυνήγησαν τους μικρούς για να τους καταπιούν μονομιάς αν ήταν δυνατόν , ώστε να ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ; Και μήπως χορτάσατε ποτέ ή σταματήσατε για να πάρετε μια ανάσα;

Με λίγα λόγια αγαπητέ πολιτικέ θίασε της Ελλάδος , δεν είσαι τίποτα άλλο από μια κάστα περιττωμάτων , όπως είχε κάποτε αποκληθεί κι ο πολιτικός κόσμος της Αργεντινής , σε μια ανάλογη περίσταση . Και η δυσωδία σας είναι ανυπόφορη...

2 σχόλια:

  1. δυστυχως κατ εμε φταιμε κι εμεις....μεγαλωσαμε σε ενα κλιμα απανθρωπιας οπου ο καθενας κοιταζει την παρτη του και οπου η διαφθορα αφινει τους παντες ασυγνυνιτους σαν να ειναι κατι φυσιολογικο...το τμημα μας σκεψου και τι παπαρες συνεβαιναν εκει μεσα και κανεις δε μιλουσε....ειναι δυνατον να υπαρχει ανθρωπος μελος δεπ αυτη τη στιγμη το οποιο η ιδια η σχολη πριν λιγα χρονια ειχε παει στο δικαστηριο και ειχε καταφερει να καταδικασει για διπλοθεσια;και το λεω αυτο γιατι ουδεις αναντικατστατος;δε θα επρεπε να απαγορευεται σε αυτο το ατομο δια παντος η συμμετοχη του σε ολα τα πανεπιστημιακα ιδρυματα στη χωρα;καιν ναταν μονον αυτος;σκεψου ποσες παπαρες σε ενα τμηματακι κουτσουλια σαν το δικο μας...και το τμημα που ειμαι στην πορτογαλια που υποτειθεται ειναι σαν και εμας ειναι καινουριο...οι πρωτοι αποφοιτοι φετος θα βγουν...η σοβαροτητα και το κυρος των καθηγητων και της προεδρου που μπορει να μη την παω μια δε συγκρινονται....στην ελλαδα ολοι οι προεδροι και οι καθηγητες στην καλητερη περιπτωση ειναι ντιβες και με εμπαθεια προς τους φοιτητες...τελοσπαντων....εμεις τι καναμε για ολα αυτα;οχι και πολλα....ο κοσμος κολλησε στις τηλεωρασεις και πανικοβαλλεται/χειραγωγειται απο αυτες...αυτο που εχουν καταφερει ειναι μετα απο τοσα χρονια διαφθορας να περασουν στον απλο κοσμο την λογικη της λαμογιας...το κακο ειναι πως ολα αυτα θα τα λουστει τωρα η δικη μας γενια που γενικα ηταν αντιθετη σε ολα αυτα και τωρα ολοι μαζι θα αυτομουντζωνομαστε....υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παροιμία στα λατινικά έλεγε : Όσα επιτρέπονται στο Θεό ( Δία ) , δεν επιτρέπονται ούτε κατά διάνοια στο βόδι...

    Το κλίμα απανθρωπιάς που περιγράφεις ισχύει πέρα για πέρα. Αλλά όχι, για την οικονομική κατάσταση δε φταίμε εμείς. Δεν έχει σχέση το ότι χρεοκοπήσαμε με την βλακεία του νεοέλληνα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και είναι πιο μάγκας από όλους σε όλους τους τομείς και άρα μπορεί να κοροϊδεύει και να κλέβει το κράτος του.

    Για τα χάλια μας πάλι, φταίει, αν θέλεις, η αμέσως προηγούμενη γενιά. Εμείς, για τον ιστορικό του μέλλοντος , θα χρεωθούμε τα χρόνια από εδώ και πέρα. Αλλά , όσες ευθύνες κι αν έχουν οι γενιές πριν 30 χρόνια ή από εδώ και πέρα , ο πολιτικός, επιχειρηματικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει το 95 % της ευθύνης. Ο κόσμος της πολιτικής, του χρήματος και των μέσων μαζικής προπαγάνδας είναι υπεύθυνος για το ΧΡΕΟΣ της Ελλάδας.

    Για τα υπόλοιπα κακώς κείμενα μας, φταίει και το κακό μας το κεφάλι, εκτός των άλλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή