Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Πόσα βγάζουν οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές μας;

Από χθες το βράδυ με έχει φάει η περιέργεια να μάθω πόσα ακριβώς είναι τα επίσημα νόμιμα έξοδα που κάνει το ελληνικό κράτος για κάθε έναν από τους αξιότιμους εκπροσώπους του; Αιτία για την ανόητη αυτή , την πραγματικά παιδιάστικη απορία στάθηκαν κάποιες δηλώσεις βουλευτών μας , απέναντι στο ενδεχόμενο να μειωθεί στο μισό ο μισθός τους.

«Θέλετε μείωση μισθών των βουλευτών; Να την μειώσουν. Να μας δώσουν και ένα κουπόνι για συσσίτιο»

«Δεν τα βγάζω πέρα»

«Έτσι και αλλιώς οικονομικά μπαίνω μέσα...».

... είπαν κάποιοι από αυτούς.

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο google , βρέθηκα σε μια σειρά από άρθρα και αναρτήσεις όπου διαφαίνεται η ταλαιπωρία και ο πόνος μιας ολόκληρης ζωής , για τους Έλληνες βουλευτές , τους άξιους αυτούς υπερασπιστές των συμφερόντων μας.

Αναδημοσιεύω λοιπόν από το http://www.inkarp.com/ipb/lofiversion/index.php?t43261.html

Ι Η βουλευτική αποζημίωση


Όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωση ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, δηλαδή περί τις 8.500 ευρώ, ενώ ως γνωστόν με κάθε αύξηση των αποδοχών των δικαστικών αυξάνετε και ο βασικός μισθός τους.



Οι κρατήσεις στις οποίες υπόκειται η βουλευτική αποζημίωση είναι 6,67% για τον κλάδο σύνταξης και ως 20% υπέρ κόμματος (κάθε βουλευτής δηλώνει εγγράφως το ποσοστό που επιθυμεί να παρακρατείται και το οποίο πρέπει να συμπίπτει με το ποσοστό που έχει ζητήσει το κόμμα του: η ΝΔ και το ΠαΣοΚ έχουν ορίσει την κράτηση αυτή σε 10%, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 20%, ενώ υπέρ του Δημοσίου για υγειονομική περίθαλψη είναι 2,55% (200 ευρώ περίπου) και υπέρ του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών παρακρατούνται τρία ευρώ τον μήνα (και 30 ευρώ εφάπαξ από τους νεοεκλεγέντες).



Κατά τα λοιπά και οι εθνικοί αντιπρόσωποι λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας κατά το ήμισυ.



Οσον αφορά τη φορολογία της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αυτοτελώς και σε ολόκληρο το ποσό, δηλαδή το εισόδημά τους αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα εισοδήματα που έχουν και για τα οποία φορολογούνται.



Για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής οι παρόντες στις συνεδριάσεις των επιτροπών λαμβάνουν αποζημίωση που κυμαίνεται από 500 εως και 5000 ευρώ για τα μέλη των αποστολών της Βουλής στο εξωτερικό που επίσης δικαιούνται αποζημίωση δίχως βέβαια να φορολογούνται τα ποσά αυτά.



Επίσης σε όσους βουλευτές έχουν αναστείλει την άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως επιβάλλει άλλωστε το ασυμβίβαστο, καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας τους για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια στους ασφαλιστικούς φορείς που υπάγονταν (από 1.1.2003) προτού εκλεγούν και μάλιστα με χρήματα που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο.




Ι Οι παροχές για τα έξοδα



Οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως
εξής:



Για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς είναι ίσο με το 20% της αποζημίωσής τους(έξτα δηλαδή άλλα 1500 ευρώ περίπου) και για τους βουλευτές της περιφέρειας είναι ίσο με το 25% (δηλαδή άλλα 2.000 ευρώ περίπου). Ποσά τα οποία επίσης είναι αφορολόγητα.



Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί.



Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ, στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ.



Για τις μετακινήσεις τους με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια ενώ για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς.



Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing έτσι ώστε να τα αλλάζουν συνεχώς και να κυκλοφορούν πάντα με καινούργια μοντέλα.



Ι Οι ατέλειες και τα έσοδα



Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.



Οσον αφορά τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ.



Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet.



Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών.



Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως άλλα 1.500 ευρώ.



Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως.



Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός για την προσωπική φρούρησή του.



Συμπερασματικά, τα μηνιαία βασικά έσοδα ενός βουλευτή κυμαίνονται από 8.500 εως 10.000 ευρώ κατά μέσο όρο (καθαρές απολαβές), αναλόγως των συμμετοχών του στις επιτροπές, των χρημάτων που παρακρατούνται υπέρ του κόμματος, κ.ο.κ.



Δηλαδή μόνο οι βασικές απολαβές ενός βουλευτή ετησίως κυμαίνονται μεταξύ 102.000 - 120.000 ευρώ.



Ο διακανονισμός 35 εκατομμύρια ευρώ για τηλεφωνικά τέλη!



Μια μεγάλη οικονομική εκκρεμότητα η οποία οδεύει προς ευνοϊκή για τους «μπαταχτσήδες» βουλευτές ρύθμιση είναι τα τηλεφωνικά χρέη που άφησαν κατά την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο. Πρόκειται για υπέρογκα ποσά που το 2005, επί Προεδρίας της κυρίας Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα, έφθαναν στα 35.000.000 ευρώ(!) τα οποία αναλαμβάνει να ξεχρεώσει η Βουλή με διακανονισμό.



Πρόκειται φυσικά για χρήματα που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή τους Έλληνες φορολογουμένους.



Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα στους βουλευτές να προμηθευτούν με χρήματα της Βουλής τηλεπικοινωνιακό υλικό και εξοπλισμό πληροφορικής.



Τώρα έχουμε μια πληρέστερη εικόνα των βασικών αποδοχών ενός βουλευτή.


Παρατίθεται επίσης και ένα συμβολικό μεν , μεστό νοήματος βίντεο με ένα πράσινο αρκουδάκι...









Αυτό το post δεν είναι καν δικό μου στη τελική ! Χαιρετίζω και πάλι όλους τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους μας , η οποίοι , σε αντίθεση με κάποιους γκρινιάρηδες εξ ημών , κερδίζουν επάξια τον άρτον αυτών , τον επιούσιον! Επίσης ευχαριστώ τον υπεύθυνο για την ανάρτηση στο συγκεκριμένο site και ελπίζω σε επιείκια για την καταλήστευση του άρθρου του!! :)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Έρχονται τα Χριστούγεννα!

Έρχονται τα Χριστούγεννα λοιπόν και όπως πάντα προσφέρουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

Τι όμορφα τα Χριστούγεννα , αγνά και λευκά! Όλα όμορφα και ωραία! Χαρούμενοι όλοι οι άνθρωποι και επί γης ειρήνη!

Μα για στάσου! Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τη πραγματικότητα! Γιατί;

Γιατί η οικονομική κατάσταση μας είναι άθλια . Κόσμος είναι άνεργος και κόσμος ψευτοδουλεύει. Υποαπασχολείται ή παρασιτεί αναγκαστικά (;) σε βάρος άλλων. Δεν έχει λεφτά:

να πάρει ένα σούπερ-ουάου κινητό με οθόνη αφής και αυτόματη σύνδεση στο ίντερνετ, στο facebook, να κάνει και φραπέ...

Α , λάθος συγγνώμη. Αυτο δεν είναι από τα απαραίτητα. Συνεχίζουμε.

Δεν έχει λεφτά για να αγοράσει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο της προκοπής...

Ώπα. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ το χριστουγεννιάτικο δέντρο της προκοπής; Δεν το χρειάζεται. Θα συνεχίσει να κάνει Χριστούγεννα και φέτος με εκείνο...το παλιό...το πλαστικό ντε...εκείνο το 10 χρονών και βάλε δεντράκι. Θα πουλήσει και καλά οικολογική συνείδηση στον εαυτό του " Τι να το κάνεις το καινούριο δεντράκι; Να κόβουμε και δέντρα; Καλοοοό είναι μωρε! " Οκ, πάμε παρακάτω.

Δεν έχει λεφτά να βγει στα μαγαζιά να πάρει δώρα για τους δικούς του ανθρώπους για τα Χριστούγεννα...

Στοπ, μεγάλε! Τα δώρα βρε συ, είναι για ανθρώπους κενούς συναισθημάτων. Αυτούς που τα υποκαθιστούν με υλικά αγαθά , ώστε να δικαιωθούν στη συνείδηση των άλλων. Τι να τα κάνεις τα δώρα λοιπόν; Είναι απλά μια πρόφαση εν αμαρτίαις...

Δεν έχει λεφτά να βγει μια βόλτα στα μαγαζιά να ψωνίσει κανένα ρουχαλάκι, μέρες που είναι να βγει έξω σαν άνθρωπος...


Σταμάτα!! Τι ρούχα και κουραφέξαλα; Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσύ χτενίζεσαι! Τα ρούχα δε κάνουν τον άνθρωπο! Εσύ έχεις εσωτερική και εξωτερική ομορφιά βρε! Τι ανάγκη έχεις για ρούχα; Δίνεις το κακό παράδειγμα και στο μικρό σου αδερφό/ή/ξάδερφο/θείο/μπατζανάκη/κουμπάρο etc., όλο να ζητάει χωρίς σταματημό. Και γιατί όλη αυτή η φασαρία; Για να βγεις έξω αυτές τις μέρες με καινούρια ρούχα , που δε θα τα φοράς συχνά ( και που το ξέρεις εσύ ρε μπάρμπα αν θα τα φοράω) , σιωπή λέω! Μη μου αντιμιλάς! Κι ύστερα αυτή η αξία της βραδινής εξόδου είναι υπερεκτιμημένη. Γιατί να βγεις έξω; Καλείς τους φίλους σου σπίτι και κάνετε ένα ρεβεγιόν μούρλια! Επιτραπέζια , χαρτιά και λουκανοπιτάκια από τα LIDL and a happy New Year! Όλα καλά ρε! Δε πιστεύω να έχεις αντίρρηση;

Δεν έχει λεφτά για να αγοράσει μερικά καλούδια για το τραπέζι των Χριστουγέννων...

Σιγά καημένε! Καταρχήν εσύ δεν είσαι που γκρινιάζεις συνέχεια για τη κοιλιά σου και για το πόσους κόπους καταβάλλεις κάθε χρόνο , ωστε να προετοιμάσεις τους κοιλιακούς σου ( χωρίς αποτέλεσμα! ) για παραλία; Ευκαιρία για δίαιτα, ποιος δε παχαίνει στις γιορτές άλλωστε; Και ακόμα ακόμα , πόσες τοξίνες έχουν όλα αυτά τα κρέατα , για να μη μιλήσω για την άπειρη ζάχαρη που έχουν αυτοι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα... Έλα που δε σε έπεισα ακόμα!

Δεν έχει λεφτά για να πληρώσει τους λογαριασμούς σου και θα σου κόψουν το ρεύμα και το τηλέφωνο.

Κοίταξε τώρα πόσο υπερβολικός γίνεσαι. Αρχικά , γιατί σαν σωστός και υπεύθυνος πολίτης δεν έχεις υπολογίσει τα πάντα ώστε να έχεις αρκετά λεφτά για να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου;

-Μα μου χάλασε ξαφνικά το αυτοκίνητο/πλυντήριο/ψυγείο/τηλεόραση/μίξερ και έπρεπε να το αλλάξω άμεσα! Ήδη τα έβγαζα πέρα τσίμα- τσίμα!

- Δικαιολογίες! Θα έπρεπε να έχεις φροντίσει να έχεις κάτι στην άκρη!

- Μα βγάζω μόνο 700 ευρώ το μήνα! Ωχ! Λάθος! Αυτό ήταν πριν κανένα χρόνο. Τώρα όπου και να πάω , με πτυχίο Πανεπιστημίου , μου δίνουν 640 ευρώ!

Μάνα, πατέρα δεν έχεις να σε βοηθήσουν να βρεις μια καλή δουλειά κι αν χρειαστεί να "σπρώξουν" λίγο τα πράγματα , να μπεις κάπου στο Δημόσιο βρε αδερφέ;

- Όχι!!!!

-Πφφφ!! Καίρος να πάρεις το τρίγωνο σου και να αρχίσεις να λες τα κάλαντα με τα άλλα παιδάκια! Καλή τύχη! Άντε και του χρόνου!!





Ψιτ! μη ξεχνιόμαστε! Τα παράπονα θα συνεχιστούν με νέα post ώσπου να βγει ο χρόνος! Φιλιά σε όλους!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Σκέψεις τυλιγμένες σε χαρτί.

Στην εποχή που ζούμε, οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε γρήγορους ρυθμούς. Σε έντονους ρυθμούς. Τρέχουν συνεχώς. Για που , δε ξέρω. Πολλές φορές, από ότι κατάλαβα, ούτε κι οι ίδιοι.

Ένας συνεχής αγώνας με το άγχος , με το χρόνο , με τον εαυτό τους. Μια συνήθεια που δε κόβεται. Δε θα πω ψέματα, έχω γίνει κι εγώ μέρος της κατάστασης αυτής.Και δεν είμαι περήφανος για αυτό.

Οι προνομιούχοι από εμάς , νέοι ανθρώποι πριν τα 30 , έχουμε την τύχη να σπουδάσουμε και να κερδίσουμε κάποιες γνώσεις ή να κλωτσήσουμε τις ευκαιρίες μας στη πορεία των χρόνων από την εφηβεία ως τη μερική ωρίμανση των 23-25. Σπανιότερα, έχουμε και τη τύχη να εργαστούμε επάνω στο αντικείμενο των σπουδών μας.

Κάθε μέρα προσπαθούμε, αναλωνόμαστε σε περιττές σκέψεις ή πράξεις. Δε σταματάμε μια στιγμή, να πάρουμε μια ανάσα, να κάνουμε μια καθαρή σκέψη, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας λίγο.

Είμαστε μπερδεμένοι. Μας μπερδεύουν κι όλας, όλα γύρω μας. Δε μας αφήνουν να σκεφτούμε. Είμαστε δέσμιοι και υπηρέτες ενός ονείρου, ενός ειδώλου , όπως θα έλεγε ο Πλάτωνας , σε μια σκοτεινή σπηλιά. Γνωρίζουμε μια πραγματικότητα όπως θέλουν αυτοί που βρίσκονται πίσω από το θέατρο σκιών της ζωής.

Επίσης όμως, φτιάχνουμε και μια πραγματικότητα αποκλειστικά δική μας, διαμορφώνουμε μια εντυπωση για την εικόνα του κόσμου που μας περιβάλλει και με βάση αυτή δρούμε , πράττουμε , ενεργούμε. Άρα ο κόσμος είναι για όλους μας υποκειμενικός ως προς τις διαστάσεις του που τείνουμε να του αποδώσουμε και επιδέχονται μιας ερμηνείας από εμάς. Οι άλλες διαστάσεις όμως ; ''Οι σταθερές''; Αυτές που έχουν το θράσος να διεκδικούν μια κανονικότητα στη ζωή μας ; Αυτές είναι που μας παρουσιάζονται σαν αντικειμενικές και ανεπηρέαστες από άλλους παράγοντες, ως προς την ουσία τους τουλάχιστον. Άρα, το ζήτημα τελικά , δεν είναι αν είναι πράγματι αντικειμενικές αλήθειες , αλλά αν μας παρουσιάστηκαν με την αληθινή τους μορφή , γιατί την ουσία τους , δε μπορούμε να τη συλλάβουμε ούτως ή άλλως.


Σκέφτομαι λοιπόν, ο κόσμος γύρω μου , είναι κόσμος σκιών και φευγαλέων εντυπώσεων. Στ' αλήθεια δε γνωρίζω τίποτα πραγματικά για αυτόν , παρά μόνο νομίζω , έχω δηλαδή μια εντύπωση. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν τον κόσμο , διαφορετικά από τον διπλανό μου , έστω κι αν δε διαφέρουμε πολύ.

Έτσι , κάπου εδώ, βρισκόμαστε σε κομβικό σημειο για την φιλοσοφία. Ή αποδεχόμαστε πως δεν υπάρχει τρόπος για να βρούμε την αλήθεια ή καταφεύγουμε στην πνευματική ενατένιση της αλήθειας μέσω του λογικού Νου. Και , αν και αυτή, είναι μια δική μας επιλογή= υποκειμενική δηλαδή, δεν αλλάζει το γεγονός πως ισχύει μόνο ένα από τα δύο. Τουλάχιστον , μας μένει μια μικρή απόδειξη ύπαρξης της αντικειμενικότητας...


Αυτή η πραγματικότητα μας , κινδυνεύει κάθε μέρα. Κάθε στιγμή κάτι αλλάζει. Άρα σίγουρα ο κόσμος δεν είναι αμετάβλητος , αντίθετα αλλάζει δυναμικά συνεχώς.

Αυτή η σύγχυση είναι που δε με αφήνει να χαρώ , να νιώσω , να ζήσω κάθε στιγμή, αν και δε κάνω πλέον τίποτε άλλο εκτός από αυτό. Ή τουλάχιστον προσπαθώ. Αυτή η βαθύτατη σύγχυση είναι που μας μπερδεύει , μας παραπλανά και κάνει όλες τις σχέσεις μας με το κόσμο μας δυσκολότερες. Και είναι μια πορεία προς την αλήθεια και την αγάπη όταν ξεφεύγουμε και νιώθουμε λίγο πιο σίγουροι για το κάθετι. Όταν εμπιστευόμαστε το κόσμο μας εμπιστευόμαστε και τον εαυτό μας. Και όταν το κάνουμε αυτό συμφιλιωνόμαστε και με τα δύο , τα οποία εν κατακλείδι δεν απέχουν πολύ από το να νοηθούν σαν ένα.

P.S. Κάποιοι ξέρω πως δε θα κατάλαβαν Χριστό και θα με διαλοστέλνουν τώρα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγγνώμη αν τους κούρασα τζάμπα.