Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Έρχονται τα Χριστούγεννα!

Έρχονται τα Χριστούγεννα λοιπόν και όπως πάντα προσφέρουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

Τι όμορφα τα Χριστούγεννα , αγνά και λευκά! Όλα όμορφα και ωραία! Χαρούμενοι όλοι οι άνθρωποι και επί γης ειρήνη!

Μα για στάσου! Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τη πραγματικότητα! Γιατί;

Γιατί η οικονομική κατάσταση μας είναι άθλια . Κόσμος είναι άνεργος και κόσμος ψευτοδουλεύει. Υποαπασχολείται ή παρασιτεί αναγκαστικά (;) σε βάρος άλλων. Δεν έχει λεφτά:

να πάρει ένα σούπερ-ουάου κινητό με οθόνη αφής και αυτόματη σύνδεση στο ίντερνετ, στο facebook, να κάνει και φραπέ...

Α , λάθος συγγνώμη. Αυτο δεν είναι από τα απαραίτητα. Συνεχίζουμε.

Δεν έχει λεφτά για να αγοράσει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο της προκοπής...

Ώπα. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ το χριστουγεννιάτικο δέντρο της προκοπής; Δεν το χρειάζεται. Θα συνεχίσει να κάνει Χριστούγεννα και φέτος με εκείνο...το παλιό...το πλαστικό ντε...εκείνο το 10 χρονών και βάλε δεντράκι. Θα πουλήσει και καλά οικολογική συνείδηση στον εαυτό του " Τι να το κάνεις το καινούριο δεντράκι; Να κόβουμε και δέντρα; Καλοοοό είναι μωρε! " Οκ, πάμε παρακάτω.

Δεν έχει λεφτά να βγει στα μαγαζιά να πάρει δώρα για τους δικούς του ανθρώπους για τα Χριστούγεννα...

Στοπ, μεγάλε! Τα δώρα βρε συ, είναι για ανθρώπους κενούς συναισθημάτων. Αυτούς που τα υποκαθιστούν με υλικά αγαθά , ώστε να δικαιωθούν στη συνείδηση των άλλων. Τι να τα κάνεις τα δώρα λοιπόν; Είναι απλά μια πρόφαση εν αμαρτίαις...

Δεν έχει λεφτά να βγει μια βόλτα στα μαγαζιά να ψωνίσει κανένα ρουχαλάκι, μέρες που είναι να βγει έξω σαν άνθρωπος...


Σταμάτα!! Τι ρούχα και κουραφέξαλα; Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσύ χτενίζεσαι! Τα ρούχα δε κάνουν τον άνθρωπο! Εσύ έχεις εσωτερική και εξωτερική ομορφιά βρε! Τι ανάγκη έχεις για ρούχα; Δίνεις το κακό παράδειγμα και στο μικρό σου αδερφό/ή/ξάδερφο/θείο/μπατζανάκη/κουμπάρο etc., όλο να ζητάει χωρίς σταματημό. Και γιατί όλη αυτή η φασαρία; Για να βγεις έξω αυτές τις μέρες με καινούρια ρούχα , που δε θα τα φοράς συχνά ( και που το ξέρεις εσύ ρε μπάρμπα αν θα τα φοράω) , σιωπή λέω! Μη μου αντιμιλάς! Κι ύστερα αυτή η αξία της βραδινής εξόδου είναι υπερεκτιμημένη. Γιατί να βγεις έξω; Καλείς τους φίλους σου σπίτι και κάνετε ένα ρεβεγιόν μούρλια! Επιτραπέζια , χαρτιά και λουκανοπιτάκια από τα LIDL and a happy New Year! Όλα καλά ρε! Δε πιστεύω να έχεις αντίρρηση;

Δεν έχει λεφτά για να αγοράσει μερικά καλούδια για το τραπέζι των Χριστουγέννων...

Σιγά καημένε! Καταρχήν εσύ δεν είσαι που γκρινιάζεις συνέχεια για τη κοιλιά σου και για το πόσους κόπους καταβάλλεις κάθε χρόνο , ωστε να προετοιμάσεις τους κοιλιακούς σου ( χωρίς αποτέλεσμα! ) για παραλία; Ευκαιρία για δίαιτα, ποιος δε παχαίνει στις γιορτές άλλωστε; Και ακόμα ακόμα , πόσες τοξίνες έχουν όλα αυτά τα κρέατα , για να μη μιλήσω για την άπειρη ζάχαρη που έχουν αυτοι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα... Έλα που δε σε έπεισα ακόμα!

Δεν έχει λεφτά για να πληρώσει τους λογαριασμούς σου και θα σου κόψουν το ρεύμα και το τηλέφωνο.

Κοίταξε τώρα πόσο υπερβολικός γίνεσαι. Αρχικά , γιατί σαν σωστός και υπεύθυνος πολίτης δεν έχεις υπολογίσει τα πάντα ώστε να έχεις αρκετά λεφτά για να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου;

-Μα μου χάλασε ξαφνικά το αυτοκίνητο/πλυντήριο/ψυγείο/τηλεόραση/μίξερ και έπρεπε να το αλλάξω άμεσα! Ήδη τα έβγαζα πέρα τσίμα- τσίμα!

- Δικαιολογίες! Θα έπρεπε να έχεις φροντίσει να έχεις κάτι στην άκρη!

- Μα βγάζω μόνο 700 ευρώ το μήνα! Ωχ! Λάθος! Αυτό ήταν πριν κανένα χρόνο. Τώρα όπου και να πάω , με πτυχίο Πανεπιστημίου , μου δίνουν 640 ευρώ!

Μάνα, πατέρα δεν έχεις να σε βοηθήσουν να βρεις μια καλή δουλειά κι αν χρειαστεί να "σπρώξουν" λίγο τα πράγματα , να μπεις κάπου στο Δημόσιο βρε αδερφέ;

- Όχι!!!!

-Πφφφ!! Καίρος να πάρεις το τρίγωνο σου και να αρχίσεις να λες τα κάλαντα με τα άλλα παιδάκια! Καλή τύχη! Άντε και του χρόνου!!





Ψιτ! μη ξεχνιόμαστε! Τα παράπονα θα συνεχιστούν με νέα post ώσπου να βγει ο χρόνος! Φιλιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου