Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αν και μπήκαμε στην άνοιξη...

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε. Διακοπές για κάποιους, συνηθισμένες μέρες δουλειάς για άλλους. Και καθώς τα χρόνια περνούν, παρατηρώ αυτό το βάνδαλο θρησκευτικό αποχρωματισμό μιας παραπαίουσας κοινωνίας να αυξάνεται, να κλιμακώνεται,να επιδεινώνεται. Κάθε χρόνο περισσότερο. Η απελευθέρωση ενός έθνους από τα καταπιεστικά δεσμά της θρησκείας θα πουν κάποιοι...

Όμως είναι πράγματι αυτό ή μόνο αυτό; Η αλήθεια είναι πως ο εκφυλισμός που υπάρχει σε θέματα πίστης είναι πλήρως ενταγμένος στον δυτικοποιημένο τρόπο πορείας των πραγμάτων στη θρησκεία και στις απαντήσεις που μπορεί αυτή να δώσει πλέον σε όλα τα ζητήματα του ανθρώπου της σημερινής εποχής. Ποιοι φταίνε δεν έχει τόση σημασία πλεόν, όσο τα σύμβολα που βεβήλωσαν και οι πληγές που άνοιξαν στο σώμα της επίσημης θρησκείας.


Κάποιες σχέσεις αν διαταραχθούν, είναι δύσκολο να αποκατασταθούν. Δυστυχώς, κοινωνίες χωρίς αξίες και πιστεύω δεν είναι έτοιμες να δεχθούν εύκολα το σπόρο της θρησκείας. Κι όσο για το σπόρο αυτό,θα πρέπει να φυτεύεται κάθε μέρα. Ίσως κάποτε καρποφορήσει.

Ως τότε, ας κάνουμε... την προσευχή μας :)

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου